Димитър Димитров: Очаквам сериозна битка с Берое

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров даде пресконференция във вторник. Той говори за предстоящото домакинство на Берое в сряда, както и за гостуването на Ботев (Пд) в Коматево в събота.

– Г-н Димитров, Лудогорец се намира в една добра победна серия. Очаквате ли тя да продължи и срещу Берое в сряда?
– Надявам се да продължи, разбира се. Всеки мач е изключително важен. До края на първенството остават седем кръга, в които ще се завъртят 21 точки. Длъжни сме да търсим максимума във всеки един мач до края.

YouTube

– След последните мачове повечето хора смятат, че Лудогорец вече е „капарирал“ титлата. Възможно ли е футболистите да подценят мача с Берое?
– Лично аз не смятам, че Лудогорец е капарирал титлата. Напротив. Опитвам се да обясня на моите футболисти, че нещата не са решени. Има доста мачове до края. Ние сме длъжни да подходим максимално сериозно и отговорно в тях. Защото във футбола се получават бързи обрати. Пак казвам, длъжни сме да подходим максимално концентрирано в оставащите до края на сезона мачове.

– Какво очаквате от мача с Берое? Играят първия срещу третия в класирането. Това предава ли на срещата по-особен заряд?
– В плейофите играем с водещи отбори. Берое е доказал себе си през това първенство. Имат един изключително балансиран и хомогенен състав, който играе приятен футбол. Ние победихме два пъти Берое – в Разград с 2:0 и в Стара Загора с 1:0. Но мачовете бяха много трудни и равностойни на моменти. Обаквам сериозна битка с Берое.

– В рамките на 3-4 дни имате мачове с Берое и след това с Ботев. Това ще се отрази ли на ротацията в състава и схемата на игра?
– Възможно е да има ротации. Но нашата група не е толкова голяма. След контузията на Анисе и проблемите на Шверчок останахме с 16 човека. Сигурно ще има ротации, но какви ще бъдат ще преценяваме непосредствено преди срещите.

– Мислите ли специално и за гостуването на Ботев?
– Предпочитам да се концентрирам върху утрешния мач с Берое. Всяка среща е изключително важна. Казах ви вече, че ни предстоят седем финала до края на първетнството. Нека мине двубоят с Берое, след това ще мислим за Ботев. Защото, както споменах, Берое е един изключително сериозен и балансиран тим.

– Кога ще бъдете по-уверен в спечелването на шампионската титла?
– Не мога да кажа. Всичко зависи от резултатите на отборите. Когато и на теория станем шампиони ще съм по-спокоен. Не само аз, но и футболистите. Но в този момент обаче трябва да бъдем максимално концентрирани.

– Ако позволите един по-общ въпрос. В Лудогорец сте от август месец 2017 г. Какво успяхте да промените до момента? От какво сте доволен и от какво не? Доколко игровото поведение на тима се доближава до това, което искате да виждате?
–  На тези въпроси предпочитам да отговоря, когато свърши първенството. Има още седем кръга, в които може да се получи всичко. След сезона мога да бъда по-конкретен.

– Имате ли кадрови проблеми в навечерието на мача с Берое?
– Шверчок и Анисе пропускат мача. Анисе ще претърпи операция. Ще го загубим за по-дълго време. Той е много важен футболист за нашия отбор, но контузиите са част от играта.

– Това означава ли, че в отбора могат да попаднат някои по-млади футболисти от „Б“ отбора?
– Разбира се, че е възможно, въпреки че и те имат мачове паралелно с нас. Знаете, че Лудогорец II в четвъртък също има мач във Втора лига. За двубоя с Левски бяхме взели един футболист на 16 години в групата. Налагането на млади момчета е част от нашата философия.

– Следите ли мачовете на Лудогорец II и юношеските формации? Какво ви е впечатлението от момчетата, които играят в тях? Виждате ли израстване и развитие?
– Следя тяхното развитие. Смятам, че вървят в правилната посока.  Виждам в тях потенциал и качества. Не случайно по време на зимната подготовка в Турция бяхме взели няколко момчета от школата. Славчо Ковачев и Доминик Янков имаха равно участие с останалите футболисти в контролните мачове. Смятам, че те се представиха на едно много добро ниво. Мисля, че имат бъдеще с качествата, които трябва да доразвият.

– Смятате ли, че форматът на първенството в Първа лига е удачен?
– Вижте, това е труден въпрос. Не мога да отговоря еднозначно. Вероятно има и плюсове, има и минуси. Но след като е прието да се играе така, длъжни сме да се съобразяваме. Разбира се, имам някои резерви, но идеален вариант няма. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе