ВАС окончателно потвърди законосъобразността на обществената поръчка за ремонт на ЖК „Орел“

С Решение от днес, 20 април, на Върховния административен съд на Република България се произнесе по обжалването на проведената обществена поръчка за ремонта на ЖК „Орел“, новината обяви на брифинг кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, заедно със зам.-кметът Галина Георгиева и народният представител Десислава Атанасова.

Той каза още,че отсъждането в полза на Общината означава старт на ремонтните дейности по проекта в най-големия жилищен квартал.

YouTube

Решението на ВАС е окончателно, коментира зам.-кметът Галина Георгиева и каза, че няма съмнение дали законосъобразно е проведена обществената поръчка.

Добрата новина за решението на ВАС кметът съобщи и по време на заседание на постоянна комисия по бюджет, финанси и икономическа политика на Общински съвет – Разград.

Заради внасяне на жалби във всички възможни инстанции, в последните дни на сроковете за обжалване, ремонтът се забави с около половин година. Предстои да се уточни с фирмата изпълнител ДЗЗД „Абритус Гардън“ кога ще направим първа копка, каза още д-р Василев и добави, че съвсем навреме започва проектът по благоустрояване, тъй като до месец приключва ремонтът на водопроводната мрежа в ЖК „Орел“.

Градоначалникът благодари на екипа, който работи по този проект.

Средствата по проекта на стойност близо 6 млн.лв. са по ОП „Региони в растеж“.

Всеки, който клевети ще трябва да понесе последствията, коментира Василев. Народният представител Десислава Атанасова каза, че го съветва да си търси правата за накърнено добро име. На въпроси на журналисти за ремонт на ул. „Странджа“, тя каза, че има обещание от Министерски съвет с постановление да се отпуснат средства за основен ремонт на тази улица, тъй като за нея е подготвен проект и очаква финансиране.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе