Областният управител се срещна с таксиметрови шофьори от Разград

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров се срещнаха с таксиметрови шофьори от Разград. Разговорът се проведе по покана на г-н Хюсмен на вечеря, чийто разходи бяха за негова лична сметка. Идеята за дискусията възникна по време на случайна среща на Областния управител с водачите на таксита. На поканата му да споделят проблемите си се отзоваха 30 шофьори.

Част от въпросите, които те поставиха, не бяха от компетенциите на  г-н Хюсмен като Областен управител, но той увери, че ще представи проблемите на таксиметровите шофьори там, където те могат да намерят решение. Таксиджиите настояват за изграждане на нова таксиметрова стоянка, зони за паркиране пред големите супермаркети, изчакващи места в районите на автобусните спирки. Водачите се интересуваха и кога ще се ремонтира пътят Разград – Кубрат, г-н Хюсмен увери, че се прави всичко възможно да се осигурят средства за ремонт на най-тежките пътни участъци в региона. Таксиметровите водачи се оплакаха и от слабия контрол, който санкциониращите институции осъществяват спрямо нерегламентираните таксита, г-н Хюсмен ги призова да сигнализират, когато видят такива нарушения. Таксиметровите водачи имаха предложения и за подобряване на нормативната база, по която работят и плащат данъци, като настояха за разсрочено плащане на налозите. Обсъден бе и един от битовите проблеми на водачите – липсата на тоалетни в района на пиаците, вариантът е поставяне на химически тоалетни.

YouTube

В края на вечерята таксиметровите шофьори коментираха, че г-н Хюсмен е първият управник на подобна позиция, който по своя инициатива се е срещнал с тях, за да чуе проблемите им, и му пожелаха успехи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе