ПГТС „Христо Смирненски“ отпразнува 97-та си годишнина

В чест на патронния празник беше организиран  на общинско ниво конкурс за рисунка на тема „Автомобилът на бъдещето“. Първо място – възрастова група 5-8 клас – Кадер Илхан от ОУ“ Отец Паисий“ – Разград, възрастова група – 9-12 клас – К-енан Сали ученик от ПГО“ Станка Николица Спасо – Еленина“ – Разград.

Г-жа Драмалиева, поздрави ученици и служители по случай празника от името на кмета на град Разград – д-р Валентин Василев и г-н Тодоров отправи пожелания за бъдещи творчески успехи на учители и ученици.

YouTube

В програмата на тържеството беше проведено състезание между ученици от 8,9 и 10 клас с формата на националното състезание „Аз обичам България“ – където учениците показаха знания от областта на история, география и обществени науки.

В събитието участваха ученици от ПГО “Станка Николица Спасо – Еленина“ и ПГХТБТ“Мария Кюри“ – Разград. В Състезанието по майсторско управление на автомобил, ученика – Мартин Дианов Марков от ПГО зае второ място след представителя на ПГТС –  Хасан Бейсин Хасан ученик от 12 клас.

С изпълнение на патриотични песни ученици възпитаници на ПГО поздравиха гости и домакини.

Бяха връчени награди и грамоти от директора инж. Димитричка Ангелова на изявени ученици  победители в състезанията и учители от ПГТС за приноса им за развитието на гимназията .

Интересна беше срещата между ученици от  ОУ“ Отец Паисий“ и ОУ „ Никола Икономов“ – Разград със представители на професионалната гимназия, които ги запознаха с настоящето и  бъдещи перспективи за развитието на гимназията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе