Връчиха наградите за Областната учителска спартакиада

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи част от наградите на победителите в юбилейното 30-то издание на Областната учителска спартакиада, осигури и специална награда за комплексния победител – ОУ”Васил Априлов”-Исперих – двудневна екскурзия до Одрин.

Състезанието се организира от РУО на МОН-Разград с партньорството на Областен клуб „Спорт в училище”-Разград, със съдействието на Съдийските колегии от спортовете, включени в спартакиадата и училищата, предоставили базите си: НПТГ”Шандор Петьофи”, ОУ”Васил Левски” и УСШ”Руси Бухтев”. Сред спонсорите на надпреварата за пръв път бе Областният управител Гюнай Хюсмен, който осигури купите за победителите и класираните на второ място. Останалите спонсори бяха: СБУ-Разград, ОбКС на СБУ-Исперих, ОКС на НУС към КНСБ, РСО към КТ”Подкрепа”, Сдружение за учителска взаимопомощ, Спортен магазин „Силвена”, ресторант „Лес”.

YouTube

58 отбора в 6 вида спорт участваха от 23 до 26 април  в спартакиадата. Церемонията по награждаването снощи бе открита от спортния експерт в РУО на МОН-Разград Николай Миланов, приветствие към участниците отправи и началникът на РУО Ангел Петков, той връчи и призовете на победителите в турнира по баскетбол жени. Победителите при баскетболистите мъже награди г-н Хюсмен

Той изпрати поздрави от премиера Бойко Борисов, с когото бе разговарял малко преди церемонията по награждаването. „Като представител на държавата, подчертавам  важната роля на учителите за бъдещето на България, ето, вече заплатите Ви растат. Освен заплатите важно е и това, което прави инспектората, като укрепва връзките ви и създава по-добри взаимотношения между хората, между учители и ученици” – каза още г-н Хюсмен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе