Направиха първа копка на разширението на „Амилум България“

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, посланикът на САЩ в България Ерик Рубин, президентът на компанията ADM Пиер Кристоф Дюпре, кметът д-р Валентин Василев и председателят на управителния съвет на „Амилум България“ ЕАД Светлозар Караджов участваха в церемония за първа копка на новото разширение на производство за преработка на царевица в предприятието.

YouTube

Други гости на церемонията по откриване на разширението бяха народният представител Десислава Атанасова, областният управител Гюнай Хюсмен, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, заместник областният управител Евгени Драганов, председателят на ОбС Стоян Ненчев.

В Община Разград приоритет в програмата за управление е насърчаване на икономическия растеж и осигуряване на работни места за хората тук, обясни д-р Василев. Той посочи, че с полагането на първа копка на новото разширение на предприятието на „Амилум България“ ЕАД се прави огромна крачка в тази посока. Градоначалникът допълни, че Община Разград работи, за да създава условия за такива начинания, като един от основните фактори е инфраструктурата. Той благодари на премиера Бойко Борисов за подкрепата, която региона получава от правителството, като сподели част от големите средства, които са  налети в нашата община.

Василев пожела успех и допълни, че Община Разград ще продължава и занапред да подкрепя бизнеса и да подобрява условията за инвестиции.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че съществува добра спойка между правителството и инвеститорите и това е един от примерите. Той подчерта и важната роля на инфраструктурата и необходимостта от подобряването й.  Поздрави инвеститорите и местната власт, както и работещите в предприятието и допълни, че държавата дотира и българското земеделие за да има работа. Влагаме средства в истинска реална икономика и това което произвеждате тук отива в пазарите на Европа, каза още Борисов.

Празнуваме 25 години от създаване на завода, каза в приветствието си Светлозар Караджов, председател на управителния съвет  на „Амилум България“ и допълни, че този завод ще стане значим фактор в цяла България.

Той благодари на местните власти за съдействието, което са оказали за този проект, благодари и на правителството и на посланика на САЩ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе