В Търговище търсят решение за проблема с денонощната аптека

Кметът на Търговище повдига въпроса с липсата на денонощни аптеки в някои градове в България. Както Търговище, така и Разград няма денонощна аптека.

Причината е, че няма интерес от страна на фармацевтите, тъй като е нерентабилно. Обясненията на фармацевтите са, че e икономически неизгодно да поддържат нощни гишета, защото ще трябва да заплащат извънреден нощен труд, а продажбите не са толкова големи.

И специалистите в бранша, и гражданите са на мнение, че проблемът ще се разреши с намесата и помощта на общинските ръководства.

Кметът на Търговище повдига въпроса с липсата на денонощни аптеки в някои градове в България

Търговище е един от градовете в страната без денонощна аптека. Причината е че няма интерес от страна на фармацевтите, тъй като е нерентабилно. Кметът на Общината д-р Дарин Димитров ще съдейства за организиране на среща с представители на Българския фармацевтичен съюз, за да се обсъди проблемът и да се набележат конкретни мерки за решаването му.Виж подробностите на http://kiss13.net/index.php/targovishte/item/4344-kmetat-na-targovishte-povdiga-vaprosa-s-lipsata-na-denonoshtni-apteki-v-nqkoi-gradove-v-balgariq

Публикувахте от Kiss13 в 2 май 2018 г.

Източник: КИС 13

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе