Тайбе Юсеин грабна европейска титла по борба

Тайбе Юсеин донесе втора европейска титла на България от първенството по борба в Каспийск, Русия. На финала в категория до 62-килограма двукратната световна вицешампионка срази опитната рускиня Инна Тражукова, пета от олимпиадата Рио 2016, с 11:8. 

Златото е първо за родената в село Мъдрево Тайбе Юсеин от световни и европейски първенства при жените, а отличието е вече осмо в кариерата на нашето моиче. 

Титлата е най-големият ми подарък за рождения ден. През 2017-а останах на една секунда от триумфа, завърших със сребро на първенството в Нови Сад. Имах цяла година да преосмисля всичко, да видя грешките си. И се радвам, че се върнах в най-добрата си форма именно на рождени ми ден. Да, мачът с Тражукова беше дълъг, прекъсван поради ред причини. Но аз останах изцяло фокусирана върху спечелването на срещата.

При 57-килограмовите Биляна Дудова защити титлата си от 2017-а, като на финала не даде шанс на опитната Ирина Ологонова европейска шампионка и сребърна медалистка от световно първенство – 6:0. 

В класирането по нации при жените България заема пето място с 92 т. Лидер е Русия със 173 т., следван от отборите на Беларус (140 т.) и Турция (117).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе