Днес е втория полуфинал на Евровизия

Днес в Лисабон стартира вторият полуфинал на телевизионния песенен конкурс „Евровизия 2018“, като на него ще се състезават участници от 18 страни, предава Франс прес.

За попадане във финалната фаза на надпреварата, предвидена за 12 май, ще мерят сили представителите на Норвегия, Румъния, Русия, Сърбия, Сан Марино, Дания, Молдова, Холандия, Австралия, Грузия, Полша, Малта, Унгария, Латвия, Швеция, Черна гора, Словения и Украйна, предаде БТА.

Вторият полуфинал ще стартира с изпълнението на Александър Рибак. Норвежкият певец и цигулар е с белоруски корени. Телевизионните зрители ще могат да гласуват за отделните участници, но не и за представителите на своята страна. Резултатите ще бъдат сумирани с оценките, дадени от професионалното жури по време на генералната репетиция на концерта.

Конкурсът всяка година събира пред екраните 200 милиона телевизионни зрители. Франс прес цитира букмейкъри, според които фаворити за спечелването на конкурса са представителите на Кипър,Израел, Франция и Норвегия.

Българските представители, група „Equinox“, се класираха за финала на 12 май с песента „Bones“.

Източник: Novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе