Областният управител направи отчет за първата година от мандата си

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен представи пред медиите отчет за дейността през първата година от управлението си. На 11 май 2017 г. той встъпи в длъжността „Областен управител на Област Разград“.

„На този пост съм по повелята на премиера Бойко Борисов и на ПП ГЕРБ със заместник-председател и председател на парламентарната група Цветан Цветанов. Всичко положително, което със свършил, е на името на ГЕРБ и г-н Борисов, а минусите са си лично мои минуси и грешки“ – уточни г-н Хюсмен преди да представи отчета си.

YouTube

Отчетът включва дейностите по основните приоритети в работата на Областния управител за една година: ремонта на джамията „Магбул Ибрахим Паша“ и Гарнизонния военен клуб, въвеждането на система за мониторинг на въздуха, подписването на Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между област Разград и област Одрин и дейностите по нея, ангажиментът на Областния управител по подобряване на образователната сфера в областта, срещите с представители на различни социални и професионални групи и решаването на техните проблеми, взаимодействието му с централната изпълнителна, парламентарната и местната власт, дейностите по представяне на Българското председателство на Съвета на Европа, подкрепата за културата и спорта в региона, дарителската дейност и други (целият отчет вижте в другия прикачен текстови файл).

Г-н Хюсмен си постави относителна добра оценка за работата през тази година, като увери, че в следващите години от мандата си ще работи с още по-голям ентусиазъм. „Лично за мен най-важното е, че си останах човек“ – каза той.

Областният управител анонсира и част от предстоящите си дейности, свързани най-вече с желанието на населението на областта да се подобри пътната инфраструктура в региона.

След представяне на отчета г-н Хюсмен получи от журналистите „Грамота за най-добър областен управител“. Подаръкът е и във връзка с рождения ден на Областния управител, който е днес. През целия ден той получава поздравителни адреси, цветя и подаръци от представители на различни институции, организации и граждани. Сред подаръците е и фланелка на „Лудогорец“ с №11 и името на г-н Хюсмен, изпратиха я от ръководството на клуба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе