Празник на буквите в ОУ”Никола Икономов” – Разград

Заместник областният управител Евгени Драганов бе гост на традиционния за първокласниците Празник на буквите на I ”в” клас в ОУ”Никола Икономов”-Разград.

Тържеството на малките ученици се проведе под надслов „Ние вече сме грамотни!”. Пред родителите и гостите си в театралната зала на училището децата рецитираха стихове и пяха песни за всяка буква от българската азбука, разделиха се с буквара и се срещнаха с читанката, представиха драматизациина любими български приказки, две от момичетата с музикален талант участваха в празника с изпълнения на пиано.

YouTube

Част от тържеството бе изненада и за самите първолаци, класната им ръководителка Весела Русева и учителката Стоила Маринова бяха подготвили непознати за децата стихчета и фрази с всяка буква, а те трябваше да покажат на родителите си, че могат да четат. Всички се справиха отлично.

В края на тържеството децата получиха грамоти „Всички сме грамотни. За всяко имаше и подарък, осигурен от родителите – книжка с народни приказки.

Заместник областният управител Евгени Драганов поздрави децата и техните учителки за великолепния спектакъл, който изнесоха и за труда, който са положили през годината. Сподели с тях, че трудът не остава невъзнаграден. На родителите пожела да осигурят великолепно лято на своите деца. Г-н Драганов подари на всяко първолаче по една книжка от поредицата „Български народни приказки” или „Царството на приказките”, като уточни, че книжките са различни, за да може децата, когато ги прочетат, да си ги разменят, така ще научат повече приказки.  

Гости на тържеството бяха още: експертът по начално образование в Регионалното управление на образованието-Разград Татяна Радева и главният юрисконсулт в РУО Евгения Радева.

Ден по-рано, на 14 май, в театралната зала на ОУ”Никола Икономов” се проведе „Празника на буквите” и на  Iг”-клас с класен ръководител Кристиана Георгиева и учител Искра Димитрова – уточниха от училищното ръководство

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе