Официално беше открит летният туристически сезон във Варна

Курортите по Северното Черноморие вече посрещат първите туристи, съобщава БНТ.

Ето какви са очакванията за сезон 2018 и на какви цени може да почиваме по Северното Черноморие тази година. С 5 до 10% е повишена цената на морската почивка у нас тази година.

YouTube

За нощувка „ол инклузив“ цените започват от 40 и достигат 180 лв. в зависимост от категория на хотела. Ако не искате да се възползвате от такава услуга, цената на нощувката започва от 20 лв.

Ранните резервации показват, че тази година се очертава много добър сезон, заяви Димитър Дичев от Варненската туристическа камара. Той предвиди, че за район Варна резултатите таи година ще надминат тези от миналата. „Миналата година район Варна посреща 1 141 000 туристи и бяха реализирани 5,5 млн. нощувки.

Искам да кажа, че не само моята прогноза, но и на хотели туроператори е, че тези цени ще бъдат надминати. Докато за страната се дава ръст от 5%, специално за район Варна той ще е между 5 и 8%“, допълни Дичев.

През миналата година във Варненско са почивали туристи от над 60 страни, но основните пазари са Германия, Полша, Украйна, Русия, Румъния и още няколко, допълни Дичев.

С изключение на руските туристи, се очаква ръст на всички чуждестранни туристи.

Източник: Novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе