Символиката в роклята на Меган

Меган Маркъл избра за церемонията в параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзор рокля на френската модна къща „Живанши“, създадена от британски дизайнер, предава Би Би Си.

Меган Маркъл носеше 5-метров копринен воал, който покри лицето й в началото и включваше флорални детайли. Тези детайли са цветя от всичките 53 страни от британската Общност на нациите. Булката е предложила дизайна, защото 53-те държави ще бъдат централна част от официалните й ангажименти и тези на съпруга й принц Хари в бъдеще. Дизайнерката е прекарала много време в изследване на цветята и флората на всяка държава и е положила значителни усилия всяко цвете да бъде уникално.

YouTube

Освен това Меган Маркъл е избрала да бъдат включени и нейните две любими цветя – ранен химонант, който расте в Кенсингтънския дворец и калифорнийски мак от мястото, където е родена. Те също са били избродирани на воала й.

Дизайнът на воала е подобен на този на Кейт Мидълтън от преди години, изработен от фин копринен тюл с цвят на слонова кост, с цветята, които са били избродирани на ръка.

Дейвид Еманюел, който бе дизайнер на сватбената рокля на принцеса Даяна, сподели, че според него е било много умно от страна на актрисата да включи цветята на британската Общност на нациите. „Мисля, че Даяна би одобрила„, каза той.

Роклята е изработвана стотици часове. На жените в екипа шивачи е било наредено да мият ръцете си на всеки 30 минути, докато са бродирали на ръка дългия воал с цветя.

Воалът на новата херцогиня на Съсекс бе задържан на главата й от тиара с диаманти на кралица Мери – нещо, дадено й назаем от британската кралица Елизабет Втора. Диамантената кордела за глава е английска, създадена през 1932 г. В центъра й са поставени 10 висококачествени диаманта от 1893 г. Включени са и диаманти и платина в 11 области.

Обеците и гривната на булката са на „Картие“.

За букета на булката стана ясно, че самият принц Хари е набрал няколко от цветята за него в петък от частната им градина в двореца Кенсингтън, за да бъдат добавени към големия букет на известния флорален дизайнер Филипа Крадок, която бе избрана да декорира с цветя сватбата. Включени са незабравки, които са били любимото цвете на принцеса Даяна. Специално са избрани в памет на Даяна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе