Областна администрация-Разград бе на посещение в Одрин

Служители от Областна администрация-Разград бяха на двудневно посещение в Одрин. Визитата им бе едно от мероприятията по Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между Област Разград и Област Одрин, подписана миналия декември от Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и Валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

Групата от Областна администрация-Разград, водена от Главния секретар Михаил Тодоров, се срещна с Валията на Одрин Гюнай Йоздемир и с Главния секретар Ибрахим Таранджъ. На г-н Йоздемир разградската група подари пано с дърворезба и бъклица с украса от дърворезба. Домакините разясниха структурата на администрацията на Валийството, разведоха служителите от Областна администрация-Разград из кабинетите на съответстващите им длъжности и ги запознаха с колегите им от: деловодство, човешки ресурси, юридически отдел и други. Служителите от двете администрации обмениха добри практики в обслужването на граждани.

YouTube

В програмата на визитата на служителите от Областна администрация-Разград бе и посещение на туристически обекти: джамията „Селимие”, църквата „Св. Георги”, Музея на здравето.

Визитата на служителите в Областна администрация е поредното посещение на групи от Лудогорието в Одрин, разноските за което се поемат от Областната администрация в Одрин въз основа на Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между Област Разград и Област Одрин. Преди тях на екскурзия бяха: млади спортисти от УСШ”Руси Бухтев”-Разград; победители в учителски състезания; православни духовници от Русенска епархия и Църковния хор към църквата „Св. Николай Чудогворец”; фолклорна група от читалище „Напредък 1901”, имами от Разградска област, музиканти от Младежкия духов оркестър и момичета от Градския мажоретен състав към Центъра за работа с деца. Целта на посещенията е както туристическа, така и свързана с обмяна на опит с представители на съответните сфери на обществения живот в южната ни съседка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе