Кметът връчи една от наградите в конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ 2018

 

Днес, 8 юни, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи една от наградите на Фондация „Америка за България“ в конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ 2018 г. За трета поредна година Фондацията поощрява добрите практики на музеите, галериите и културните организации да се превръщат в гостоприемно място за деца, ученици и семейства, и да се отворят все повече към по-широка аудитория. Тази година конкуренцията е била голяма, коментира Надя Захариева – програмен директор „Изкуство и култура“. Тя уточни, че са получени 47 проекта в трите категории: „Най-добра работа с деца“, „Най-добра работа със семейства“ и „Най-добро партньорство“. Във всяка от категориите голямата награда е в размер на 5 000 лв.

YouTube

 

Церемонията по награждаването се състоя в хотел Картуун в Разград. Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи наградата в категория за „Най-добра работа със семейства“ на  Национална художествена галерия за проект „Вълшебното одеяло”. Всеки месец, „Вълшебното одеяло” се приземява пред избрана картина или скулптура. Програмата предлага преживяване за цялото семейство. Заедно с мама, татко, баба или дядо, децата от 2 до 5-годишна възраст се наслаждават на приказки вдъхновени от произведенията в Галерията, в които експонатите оживяват във вълшебни герои.

 

Областният управител на Разградска област г-н Гюнай Хюсмен връчи наградата в категория „Най-добра работа с деца“ на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца, където традицията среща модерното мислене. С обучението за влогъри #VlogOn „Разкажи ми за забележителностите в твоя град” библиотеката във Враца отправя предизвикателство именно към тях – децата на възраст от 10 до 16 години. Пилотното издание на курса стартира тази година с 20 тийнейджъри, които в продължение на три месеца усвоиха тънкостите за създаване влог и заснемане на видео.  

Българска фондация Биоразнообразие и Черноморски солници АД получиха наградата за „Най-добро партньорство“ за този свой съвместен проект. Връчи я г-жа Галена Радославова, директор на археологически резерват „Абритус“.

 

Фондация „Америка за България“ даде две поощрителни награда в размер на 1 000 лв.: на Къща Музей „Иван Вазов“- гр. Сопот за програмата „Майсторчетата“, в която майсторите от сдружение „Сопотски Еснафъ“ безвъзмездно обучават децата в своите занаяти и на Исторически Музей – Бяла Черква за „Лято в музея“, през която са преминали над 120 деца. Поощрителна награда – обучение за работа с деца от детския научен център „Музейко“ получи Софийският Зоопарк за своите програми Лятно Зооучилище, Зооклуб „Ной“ и образователни дейности за групи ученици в Зоопарка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе