Състоя се кръгла маса „Значимият възрастен – фактор в развитието на децата” в Лозница

 

Заместник областният управител Нурие Црънгалова участва в кръгла маса „Значимият възрастен – фактор в развитието на децата”, която се проведе в Общинския детски комплекс в Лозница.

YouTube

Събитието се организира по идея и инициатива на д-р Надие Карагьозова, а домакин бе Дейност „Образование и култура” в община Лозница. Кръглата маса е първата от авторската образователна превантивна програма „Час по щастие”. В дискусията участваха директори на училища и детски градини от община Лозница, учители и родители.

Кръглата маса бе открита от директора на дейност „Образование и култура” в община Лозница Айше Реджеб, участниците бяха приветствани от заместник-кмета на община Лозница Мехмед Билялов и заместник областния управител Нурие Црънгалова.

Г-жа Црънгалова заяви, че образованието е приоритет за правителството и за Областна администрация-Разград, която адмирира новаторски инициативи в тази сфера. Тя припомни, че инициаторът на дискусията д-р Карагьозова има дългогодишен опит в образователната сфера, който ще е полезен за участниците в дискусията и я поздрави за актуалната тема за обсъждане и за акцента върху позитивните послания към децата.

Пред участниците в кръглата маса д-р Карагьозова представи целите и основните идеи на превантивната програма „Час по щастие”, която е насочена към специалисти-педагози и родители, които съвместно трябва да излъчват позитивни послания към подрастващите. Експерти в образователната сфера изнесоха доклади, свързани с ролята на учителите, училищните педагози и психолози и родителите в развитието на детето.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе