Кметът откри Третия национален фестивал на хората с увреждания

Днес, 9 юни, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, заедно със заместник-кмета Ердинч Хасанов, откри Третия национален фестивал на хората с увреждания „Един ден в Лудогорието“.

Фестивалът се провежда в Градския парк под патронажа на кмета на Община Разград, организиран от Общинската организация на Съюза на инвалидите в България с председател Иванка Петкова.

YouTube

„За нас е удоволствие, че можем да подкрепим тази идея“, каза на откриването д-р Василев и допълни:“Тук можете да се срещнете с хора от различни градове и да обмените опит, идеи и да  си прекарате добре.“

Ердинч Хасанов каза, че се радва, че участниците имат жизненост и сили да поддържат българския фолклор, и че Разград е град, който държи на традициите и работи, за да ги запази живи.

26 групи участват тази година с общо 360 участници от Разград, Русенско, Силистренско, Перник, Кюстендил, Девня.

Организаторите благодариха за подкрепата на Община Разград и на кмета за това, че с негова помощ за трета година се състои фестивалът.

От Разград участваха и групи от Дневен център за хора с увреждания „Подай ръка“от Центъра за настаняваме от семеен тип за хора с психични разстройства в с.Просторно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе