Областна администрация извърши спешни дейности по обезопасяване на Военния клуб

Областна администрация-Разград извърши спешни обезопасителни и укрепителни дейности на фасадата на бившия Гарнизонен военен клуб в Разград тази сутрин.

Това се наложи поради опасността от падащи предмети от купола на сградата. Предходната мярка с поставяне на ленти за забрана на преминаването по тротоара се оказа неефективна, тъй като те често биваха отстранявани от мястото, на което са сложени и се създаваше риск за здравето на пешеходците.

YouTube

За обезопасителните мерки, извършени днес, изключително съдействие оказаха от РД”Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград, които осигуриха 30-метрова пожарникарска стълба, както и ОД на МВР-Разград, откъдето за периода на извършване на дейностите по фасадата – ранните часове в почивен ден – затвориха за движение участъка от ул. „Кирил и Методий”.

Двама пожарникари и работник по временната заетост със строителна специалност извършиха оглед на фасадата от пожарникарската стълба, изкъртиха неукрепените части от купола, за които съществуваше опасност да паднат, след което със строителна пяна укрепиха участъка. Дейностите бяха ръководени от заместник областния управител Евгени Драганов. След това бе почистено мястото, където паднаха отпадъците.

Преминаващи граждани с интерес наблюдаваха дейностите и изразяваха надежда, че сградата ще бъде възстановена и ще се превърне отново по спомени на по-възрастните от тях в красива част от градската среда.

Припомняме, че в момента тече процедура по прехвърляне на Областна администрация на правото на управление на бившия Гарнизонен военен клуб, по-известен на разградчани като ДНА. В началото на годината Министерството на отбраната излезе със становище за отпаднала необходимост на имота. Намерението на Областния управител Гюнай Хюсмен е след ремонт в тази сграда да бъде настанена Областна администрация-Разград.

Г-н Хюсмен изказва своята благодарност за съдействието на ръководствата и служителите на РД”Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград и ОД на МВР-Разград и поднася извинение на гражданите, на които бе създадено затруднение с придвижването по ул. „Кирил и Методий” по време на извършване на обезопасителните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе