Митове за умните жени

1. Умните жени са кариеристки.

Да, много от тях са. Интелигентните хора имат нужда да се развиват и да се учат непрекъснато. Успехът в кариерата често е последица от тази нужда за развитие, но не е задължително приоритет. Умните жени могат да пренасочат амбициите си в различни сфери от живота в зависимост от това какво мислят, че ще ги направи щастливи, а ако не са на прав път винаги са способни да се преориентират.

YouTube

2. Умните жени са властни.

Някои властни жени са умни но не мисля, че има задължителна връзка между тези две качества. В същност бих казала, че една умна жена е много по-способна да даде криле на своите близки – да изисква от тях същия стремеж за развитие, който движи нея самата. Умната жена би позволила на хората около нея да сгрешат, защото тя знае, че собственият опит е най-добрия учител. Умната жена е лидер, а не шеф.

3. Умните жени не са сексуални.

Както и умните мъже, умните жени имат по-широк спектър от достъпни за тях удоволствия. Те се наслаждават на работата си, на пътуванията, на успехите, хубавата храна, както и на добрия секс. Умните хора не правят секс с първия, който си поиска, но това не ги прави по-малко сексуални.

4. Умните жени не искат да станат майки и домакини.

Ако една умна жена си постави за цел да бъде добра майка и домакиня и намира смисъл в това, тя ще го направи. Може това да не е типична картинка, защото умната жена не би си позволила да стане финансово зависима. Но много умни жени избират временно да се отдадат на дома, защото знаят, че при нужда винаги могат да бъдат финансово независими. Ще разпознаете умната домакиня по това, че тя не се фокусира над едно нещо и не си губи времето. Поема инициативата, учи нови неща непрекъснато и развира интересите си. За всеки е очевидно, че не зависи от половинката си, въпреки, че печели пропорционално по-малко. Готова е за броени седмици да се върне в професионалния свят, защото контактите и квалификациите й не намаляват с времето.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе