Областният управител инспектира почистването на покрива на джамията

Покривът и стените на джамията „Ибрахим паша“ в Разград бях почистени от храстовидна растителност и треви днес, на големия мюсюлмански празник Рамазан байрам.

Вследствие на регулярните дейности от подобен характер през последната година това отне по-малко от ден на служителите във фирма „ТТ конструкт“-Разград. Растителността е намаляла, но ще се премахне напълно при извършване на реконструкция и възстановяване на паметника на културата – коментираха Областният управител Гюнай Хюсмен и от Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров, които инспектираха работата по почистването на сградата.

Междувременно продължават подготвителните и съгласувателни процедури преди извършване на реконструкция и възстановяване на паметника на културата. Решение за извършването на реконструкцията и възстановяването бе взето от Министерски съвет. Преди дни от Министерството на културата и от Националния институт за недвижимо културно наследство бе одобрено техническото задание, след което предстои обявяване на обществена поръчка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе