Състоя се тържество на ОУ“Васил Левски“ за края на учебната година

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен направи личен подарък на седмокласничката Даная Красимирова, която е победител в националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Това стана по време на тържеството на ОУ“Васил Левски“-Разград в края на учебната година, на което г-н Хюсмен, заместник областният управител Евгени Драганов и Главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров бяха гости.

Областният управител поздрави възпитаниците на училището за това, че благодарение на тяхното трудолюбие и ученолюбие ОУ“Васил Левски“ е №1 в Област Разград – с най-добри резултати на националното външно оценяване както при седмокласниците, така и при четвъртокласниците. Той изказа благодарност на учителите и ръководството на училището, както и на родителите, към които апелира да са още по-взискателни по отношение на образованието на децата си.

YouTube

Г-н Хюсмен коментира и положителния тренд на образованието в региона. През последните години Разград бе на последните места на матурите и на външното оценяване, а през тази година класирането е по-добро.

Областният управител Гюнай Хюсмен направи личен подарък – таблет – на Даная Красимирова от 7“а“-клас, която представи отлично област Разград на националния кръг на олимпиадата по български език и литература, като работата й бе оценена със 100 от 100 възможни точки. Г-н Хюсмен попита победителката къде ще кандидатства след 7 клас, а след отговора й „където я приемат“, я увери, че с този резултат ще бъде приета навсякъде. На образованието в Област Разград г-н Хюсмен пожела догодина да има още 200 деца като Даная.

Г-н Хюсмен присъства на връчването на дипломите за завършено основно образование на тазгодишния випуск седмокласници и аплодира отличниците сред тях.

704 деца са учили през тази учебна година в ОУ“Васил Левски“, 314 от тях са в прогимназиален етап, отличен успех имат 117 или 37% от завършилите 5-7 клас – отчете изпълняващият длъжността директор на училището Юлия Иванова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе