Областният управител подари таблет на ученичка

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен подари таблет на седмокласничката с най-добро представяне на националното външно оценяване по български език и литература в Област Разград.

Ния Павлинова Данаилова от СУ“Христо Ботев“-Кубрат има 94 от 100 възможни точки на изпита. Областният управител я поздрави за постижението й по време на церемонията за връчване на свидетелствата за завършено основно образование в училището, което тя завършва. Г-н Хюсмен заяви пред седмокласниците от Кубрат, че образованието е приоритет за правителството на Бойко Борисов и като Областен управител той има важния ангажимент да наблюдава изкъсо развитието на тази сфера в Област Разград, както и да стимулира положителните тенденции в нея. „Надявам се догодина в СУ“Христо Ботев“-Кубрат да има повече ученици с постижения от над 90 точки, а защо не и със 100“ – каза пред седмокласниците Областният управител. Г-н Хюсмен призова останалите ученици да следват примера на Ния, припомни им българската поговорка „Който се учи, той ще сполучи“, допълни още: „Трудете се, защото тази община ще има нужда от кмет, а защо сред вас да не са и бъдещи депутати и министри“. Областният управител поздрави и родителите на Ния, както и учителите за всеотдайността, с която са я подготвили за отличното представяне.

YouTube

На Ния г-н Хюсмен даде личен подарък – таблет – с пожелание за още по-големи успехи.

Директорът на училището Росица Христова покани Областният управител да връчи свидетелствата за завършено основно образование на учениците с отличен успех. Те са общо 13, като петима завършват с пълно 6,00. По резултати от националното външно оценяване СУ“Христо Ботев“-Кубрат е на трето място в Област Разград.

Починът на г-н Хюсмен да прави лични подаръци на изявени ученици от Лудогорието, както и да посещава учебните заведения в Област Разград и да се среща с ученици и педагози по време на учебния процес, е част от неговата ангажираност към подобряване на образователната среда в региона и очакването му учениците от Област Разград да показват все по-добри резултати на националното външно оценяване и на държавните зрелостни изпити.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе