Областният управител посрещна деца и учители от Украйна, които ще учат български език в Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен приветства с „Добре дошли в България и в Област Разград“ група от 30 ученици и 10 учители от Българо-украинския културно образователен център „Медия“-Одеса, Украйна, които през следващите две седмици ще участват в квалификационен курс по български език в Разград.

YouTube

Във фоайето на Областна администрация-Разград бе официалното посрещане на групата, в него участваха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, както и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров. С пита, шарена сол и мед бесарабските българи бяха посрещнати от техни връстници от ОУ“Ив. С.Тургенев“-Разград, училището в партньорство с Кирило-Методиевски научен център към БАН организира обучението в Разград.

„За нас е празник да сте тук, пожелавам ви приятно прекарване на територията на Област Разград!“ – заяви пред гостите от Украйна г-н Хюсмен. Той ги увери, че по време на престоя си в региона при необходимост могат да разчитат на съдействие от негова страна.

Да разкажат на своите роднини и приятели за красивото Лудогорие пък призова гостите директорът на ОУ“Ив.С.Тургенев“ Милена Орешкова.

Благодарност и възхищение за топлото посрещане от името на групата изрази учителката Виктория Стоянова. „Много обичаме нашата прародина, всяко дете от групата има корени в България, обещаваме да научим български език и да се запознаем със славянските си братя“ – каза тя.

Книжка с български приказки или стихове получи всяко от децата от Украйна, а за учителите бяха предвидени рекламни материали на Областна администрация и книги, свързани с историята на Област Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе