Младежки парламент към СНЦ“Фабрика Детските мечти“ представиха Младежкия фестивал „Цветна фурия“

Представители на Младежки парламент към СНЦ“Фабрика Детските мечти“ и на сдружение „Фабрика Детските мечти“ представиха Младежкия фестивал „Цветна фурия“ на пресконференция в Областна администрация-Разград.

Събитието ще се състои в петък,       29 юни, в Градския парк в Разград – съобщиха Тония Пенчева, Стилиян Николов, Ния Георгиева и Валентина Иванова. „Забавно събитие с поучителен характер“ нарекоха младите хора организирания от тях фестивал, който смятат да превърнат в традиционен. Той е насочен към деца от 4-5-годишна възраст до техните баби и дядовци, към всички, които за запазили детския заряд и цветното в сърцата си – обясниха младежите.

YouTube

Фестивалът започва в 11,00 ч. в района на Ронда в парка, продължава до 20,00 ч. До 14,00 ч. там ще има изложение на организации, които представят възможности за занимания в свободното време на младежите – Национален младежки форум, клуб „Зелена стъпка“, Наградата на Единбург, Регионален център-Разград, фондация „СЕГА“, клуб „Роботика“ към ОУ“Васил Левски“-Разград. В програмата са включени и разградските влогъри Николай и Николета, които ще разкажат как обработват видеоматериали. За най-малките са осигурени глинени фигурки, които ще имат възможност да оцветят и те да останат за тях. Под шатрите в парка ще има и възможност за занимания с настолни игри от типа „Не се сърди, човече“. Ще има и арт щафета, в която са съчетани интересът към спорта и изкуството, участниците ще си набавят по трасето материали за изработване на художествен проект на тема „Цветна фурия“.

От 15,00 до 16,00 ч. зумба инструкторът Християна Узунова ще проведе занятия по зумба в парка. 

В 16,00 ч. започва конкурсът за рисунка на асфалт под надслов „Цветна фурия“. Той е насочен към деца до 14 години. Жури, в чийто състав влизат художник и представители на Младежкия парламент към СНЦ“Фабрика Детските мечти“ и Областна администрация-Разград, ще определи трите най-добри рисунки, а авторите им ще получат награди.

За 18,00 ч. е предвидено награждаването на победителите в конкурса за рисунки, в този час започва и концентната програма, в която ще участват разградските музикални таланти Андреа Начева и Павел Матеев. По време на техните изпълнения ще се проведе и трикратно хвърляне на цветен прах. Организаторите на фестивала уточниха, че всеки посетител ще получи по пакетче цветен прах, за малолетните и непълнолетните това ще става срещу попълнена от родител декларация, чиито образец е публикуван във фейсбук страницата на Младежкия парламент, ще бъде налична и в логистичната шатра на организаторите в деня на фестивала. Прахът, който се хвърля във въздуха, е безвреден, създаден специално за парти събития, желателно е само при хвърлянето очите да са затворени или хората да са с очила, както и с шапки, ако не искат да им се оцветят косите. Дрехите, върху които е попаднал прах, се перат лесно след 10 минути накисване в прах за пране – увериха организаторите на фестивала.

От Младежки парламент към СНЦ“Фабрика Детските мечти“ и сдружение „Фабрика Детските мечти“ изказаха своята благодарност към организациите, фирмите и институциите, които са оказали съдействие в организирането на събитието: ЕТ“Борика“-Борислав Генчев – за снакс и други изненади за участниците в арт щафетата; фирма „Ивет“ – за материалите за конкурса за рисунка на асфалт и арт щафетата; Клуб по ориентиране „Абритус“-Разград – за картите на Градския парк; Джипо Джипов – за средствата за цветния прах и заснемането с дрон; община Разград – за осигуряване на шатрите и логистиката относно тях; Областна администрация-Разград – за наградите за конкурса за рисунка на асфалт и арт щафетата, както и за осигуряване на музикалното озвучаване. Припомняме, че Областният управител Гюнай Хюсмен предостави и лични средства – 100 лева – за почерка на организаторите след приключване на събитието.

На пресконференцията, на която бе представен Младежкият фестивал „Цветна фурия“, присъстваха ученици от журналистическия клуб „Наблюдател“ към ОУ“Ив.С.Тургенев“, който е организиран по проект „Твоят час“ и чийто ръководител е журналистът от вестник „Екип 7“ Антония Кирилова. Това бе първата пресконференция на бъдещите журналисти, които обещаха да посетят интересното събитие в петък.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе