Лекари извадиха 4-килограмов тумор

Тумор с размерите на бебе отстраниха в АГО на МБАЛ „Света София“. Доброкачественото образование е близо 4 килограма и с дължина 50 см.

Пациентката заявила, че 20 години не е ходила на гинеколог.

YouTube

63 – годишната жена се оплаквала от няколко месеца от болка в дясната страна на корема, който бил видимо издут. Жената знаела от преди две десетилетия, че има миомен възел и с него си обяснявала състоянието си. Наскоро решила да посети АГ специалисти. При прегледа се установява наличие на киста с бистра течност с размери 15 на 20 см, а над матката се визуализира солидна формация с размери 15 на 30 см. Екип от АГО на МБАЛ „Св.София“ д-р Димитър Георгиев, д-р Виктор Новачков и операционна акушерка Таня Миланова оперират жената. Отстранени са миоматозната матка, както и близо 4 килограмова туморната формация. Резултатите от хистологичното изследване установяват, че образованието е доброкачествено, а пациентката е добре и вече при семейството си.

АГ специалистите напомнят, че не трябва да се прекъсва връзката с лекарите и веднъж в годината трябва да се извършва профилактичен преглед, независимо дали жената е в менопауза. Много заболявания могат да се лекуват лесно и успешно, ако бъдат диагностицирани в ранен стадий. Личното здраве е отговорност на всеки един от нас.

Източник: Novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе