Хъски спаси полужива жена в бургаски парк

хъски

Куче откри безпомощна жена в канавка и я спаси от бавна и мъчителна смърт.

Героят е хъскито Хаус. Тъжната история с щастлив край е от днес и се разиграла в парк “Езеро” в Бургас, разказва пред Флагман.бг стопанката Ваня Георгиева. Тази сутрин бургазлийката и приятелят й Теодор Славов излезли да разходят двете си кучета Ечи и Хаус. В района на тенис кортовете до ЦУРК-а изведнъж хъскитата започнали да тичат към храстите.

YouTube

“Както си вървяхме, те изведнъж започнаха да ни теглят нагоре към едни храсти, там беше буквално като джендем, затънахме в кал. Опитахме да ги издърпаме, за да се върнем обратно, но Хаус настояваше да се движи напред, спря се до една канавка и почна да вие. Приятелят ми отиде да провери какво се случва и видя възрастна жена да лежи в безпомощно състояние в калта”, разказва Ваня.

Ваня веднага се обадила на спешния телефон 112. До 5 минути на място са пристигнали линейка и полиция. Установило се, че намерената се казва Жечка и преди 4 дни е обявена за издирване от сина си.

Ваня и Теодор са горди стопани на две хъскита герои Жечка буквално чакала смъртта си. Когато са я открили, едва дишала, цялата била в бълхи и треперела.

“Жената от няколко дни е лежала в това състояние там. Преживяла бурята на това място. Ако Хаус не я беше забелязал и не настояваше да върви към храстите, можеше да се случи най-лошото. Никога нямаше да я открием, ние нямаше да отидем там, ако кучетата не бяха ни издърпали. Хаус седеше през цялото време до нея, докато не я качат на линйека, и буквално плачеше и страдаше за жената”, обяснява гордата стопанка.

Мястото е било толкова кално, че линейката буквално затънала. Наложило се хората да я избутат. В акцията се включил и приятелят на Ваня – Теодор. Той помогнал за изкарването на Жечка от канавката, както и за бутането на линейката.

Преди да изчезне Жечка била настанена в Психодиспансера, който се намира в непосредствена близост до мястото, където е открита. Жената вече е настанена в болница, а стопаните на Хаус и Ечи стискат палци да се възстанови бързо.

Източник: Novavarna.net

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе