Областният управител се срещна с представители на немската фондация „Света Филомена“

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен се срещна с представители на немската фондация „Света Филомена“, която от години извършва благотворителна дейност в региона.

Председателят на фондацията Герхард Робел, кметът на град Ралбиц-Розентал, в който е създадена тя, Хубертус Рийтчър, Милена Вълева и председателят на българската организация-партньор на дейностите в Разград „Одисея“ Силвия Вълева представиха пред г-н Хюсмен работата на фондацията. Той приветства добротворческата им дейност и им благодари за подкрепата, която оказват на нуждаещите се граждани на Област Разград. Увери ги, че имат пълна подкрепа от негова страна. Заради дългогодишната им благотворителна дейност в региона г-н Хюсмен връчи на Герхард Робел и Хубертус Рийтчър почетния знак на Областния управител на Разград.

YouTube

Герхард Робел и Хубертус Рийтчър са представители на славянската сорбска общност в Германия, която наброява 40 000 население, живеещо в област Бауцен, Саксония. На г-н Хюсмен двамата разказаха за традициите на това население, за административно устройство на страната, дейността и правомощията на местната власт. Оказа се, че в Германия населено място с 1900 жители разполага с 2,8 милиона евро годишен бюджет.
Г-дата Робел и Хубертус поканиха г-н Хюсмен на посещение в област Бауцен, подариха му рекламни материали за региона и сувенир – кукла с фолклорна носия, типична за региона.

Гостите от Германия са на четиридневно посещение в България, в програмата им има срещи в социални институции – потребители на техни дарения, както и посещения на туристически забележителности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе