Областният управител се срещна с представители на сдружение „Потомци на Дуло“ по проблема с пътищата в община Кубрат

Двама областни управители – Гюнай Хюсмен на Разград и Галин Григоров на Русе – се срещнаха с представители на сдружение „Потомци на Дуло“ от Кубрат и на село Червена вода по повод проблемите с пътищата в региона. Учредителите на сдружението са организатори на двата протеста в Кубрат по повод лошата пътна инфраструктура в общината.

Това е втора среща на г-н Хюсмен с протестиращите, на която отново диалогът бе конструктивен и от полза и за двете страни.

YouTube

Той заяви пред участниците в дискусията, че фактът, че двама областни управители застават пред тях по повод такъв наболял проблем, е ясен знак, че държавата ги е чула и ще се търси решение на ситуацията.

И г-н Хюсмен, и г-н Григоров увериха хората, че Правителството е включило в приоритетите си пътища в Северна  България. Един от тях е пътят Кубрат – Русе, за който има изработен проект, но се търси финансиране. За другия път в много лошо състояние – Кубрат – Разград – в момента се подготвя проект за ремонт на най-критичния участък – между селата Топчии и Каменово.

На двамата областни управители бяха връчени папки с подписки от 4106 жители на община Кубрат с настояване на цялостна рехабилитация на пътищата Кубрат – Разград и Кубрат – Русе. Г-н Хюсмен и г-н Григоров поеха ангажимент и заедно и поотделно да запознаят с подписката представители на българското правителство и българския парламент.

Областният управител на Разград г-н Хюсмен поздрави участниците в срещата за активната гражданска позиция. „Трябва да има активност от всички участващи в процеса на разрешаване на проблемите страни“ – категоричен бе той.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе