Белгийски производител на микрочипове строи база в България

Белгийският лидер в производството на микрочипове Melexis започна строежа на своята нова база в столичния квартал Горубляне.

С новата сграда общо базата на компанията там ще се увеличи с 15 000 квадратни метра. Към момента комплекса на дружеството се разпростира на 7500 квадратни метра.

YouTube

До края на 2018 година в разширението ще бъдат вложени около 17 милиона евро, а в дългосрочен план то ще донесе инвестиции от 75 милиона евро в следващите 5 години. Базата трябва да бъде готова в следващите две години, като тя ще помести производство, научноизследователска и развойна дейност, както и складова база.

„Сградата на Melexis в София ще е от ново поколение и е съобразена със съвременните тенденции за енергийна ефективност, като ще разполага с автоматизирана система за управление, умно следене на температурата и силата на осветлението, повторна употреба на енергията и топлината, използвана от сградната апаратура“, посочват от компанията в официално съобщение.

„Имаме за цел да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да изберат да живеят и работят тук“, коментира управителят на Melexis България Силвен Коло.

„За следващите 5 години напред имаме амбициозни планове, които започваме да реализираме поетапно с първата копка на новата сграда. Растежът на екипа ни следва и глобалната тенденция на Melexis, като набирането на кадри през тази година е с фокус към отделите занимаващи се с развой, производство, планиране и IT“, допълва Коло.

Melexis навлезе на българския пазар през 2000 година, като към момента за дружеството у нас работят над 475 човека. До края на тази година ръководството иска да наеме още 100 души, а до 2022 година служителите й да нараснат с още 300 души.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе