Задържаха 77 души по време на мащабната полицейска акция

Акцията е започнала вчера, когато са извършени действия на териториите на ОДМВР – София и Перник.

Проверени са общо 1715 лица и 1060 МПС. Задържани са 77 души, издирените са шестима. За констатирани административни нарушения са съставени 309 акта. Проверки са извършени в 22 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи и 22 автоморги, автосервизи и депа.

YouTube

На територията на Ботевград са проверени 470 лица и 215 МПС. Съставени са 38 акта за установени административни нарушения. Задържани са 18 души. Установени и задържани са и двама, обявени за общодържавно издирване, които са предадени на инициатора на издирването.

Множество нарушения са констатирани по време на операцията в два пункта за изкупуване и съхранение на отпадъци от черни и цветни метали в Самоков и с. Райово.

В друг инспектиран обект в Самоков, за преработка и съхранение на дървесина, е установено несъответствие в електронния дневник по отношение на наличната дървесина. При акцията в Самоков са проверени общо 512 лица и 395 МПС; съставени са 61 акта за установени административни нарушения; задържани са 14 души.

При проведената на територията на Пернишка област операция са извършени проверки и в седем автоморги, за констатирани нарушения са издадени четири констативни протокола с предписания към собствениците.

Източник: БНТ

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе