Областният управител беше гост на 657-то издание на Къркпънарските борби в Одрин

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Делегация от Област Разград, водена от Областния управител Гюнай Хюсмен, посети Одрин по време на едно от най-мащабните мероприятия в спортния календар на съседна Турция – 657-то издание на традиционните Къркпънарски борби в Одрин.

YouTube

Мащабното събитие продължава няколко дни, групата от Област Разград бе на стадиона днес, когато се играха най-атрактивните срещи – от полуфиналната и финалната фаза. На официалната трибуна бяха още организаторите на състезанието – Валията Гюнай Йоздемир и Кмета на Одрин Реджеп Гьоркан, както и областни управители на много региони в Турция.

В първия ден от посещението на разградската делегация в Одрин – 14 юли – групата имаше среща с Валията Гюнай Йоздемир и главния секретар на валийството Ибрахим Таранджъ. С тях г-н Хюсмен обсъди предстоящи инициативи по реализация на дейности от културния календар, по който двете областни администрации работят след подписването миналия декември на Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между Област Разград и Област Одрин. Групата от Разград бе и сред гостите на тържествена вечеря, дадена от Валията Гюнай Йоздемир.

В делегацията участваха: заместник областният управител Нурие Црънгалова, заместник областният управител Евгени Драганов, главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, олимпийският и двукратен световен шампион по борба Хасан Исаев, областният лидер на партия „Атака“ Георги Димитров, президентът на СКБ“Спартак“-Цар Калоян Дечко Петков, спортните деятели Дауд Ибрям и Ялчън Мехмедалиев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе