Разград отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

Днес, 18 юли, когато се чества рождението на Васил Левски, пред бюст-паметника в двора на училището, което носи името на великия българин, зам.-кметовете на Община Разград Галина Георгиева и Ердинч Хасанов поднесоха венец в знак на признателност.

Те поднесоха на ръководството на училището поздравителен адрес, от името на кмета на Общината д-р Валентин Василев. В него се казва: „От неговото раждане са минали 181 години, но силата на делата му още витае сред нас, българите. Написвайки най-великите страници от историята ни, той ни даде пример как да живеем и как да се борим за ценностите. А сред тях най-голяма е Свободата.“

YouTube

На отбелязването на годишнината присъстваха още председателят на Общински съвет Надежда Радославова, заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ Елка Драмалиева, представители на други институции, граждани. Музикално-поетична композиция „Левски, Апостоле!“ поднесоха деца от ОУ „Васил Левски“, клуб „Млади възрожденци“, Театрална група „Роли-дроли“ и Неделина Пенчева от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

След програмата в двора на училището се проведе и „Мисия-Васил Левски“ и „Бъди откривател с Музейко“, които запознаха децата с факти от живота на Левски и от света на откритията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе