„Не“ на клечките за уши?

Клечките за уши станаха популярни не толкова отдавна.

Памуче, навито около клечица, е заменяло този инструмент преди. С увеличеното търсене на продукти за лична хигиена, търговците излязоха със специални клечки, които все още се продават с голям успех.

YouTube

Днес ще ви кажем дали е необходимо да почиствате изобщо ушите си и как правилно да го правите. Сигурни сме, че ще се изненадате, както и ние! Човек, който постоянно използва клечки за уши, вреди на своето здраве.

Как правилно да почистваме ушите:

Ние забравяме за това, но човешкото тяло е една добра система, функционираща в съответствие с определени правила. В него всичко работи перфектно, всичко е хармонично. Само когато човек започне да се храни неправилно и да яде каквото му падне, започват проблеми и заболявания.

Отоларинголози препоръчват да забравите почистването на ушите с клечки! Ушната кал предпазва ушите от мръсотия, прах и микроби – тя има антибактериални и овлажняващи свойства. Липсата на ушна кал в ушната мида може да предизвика възпаление на средното ухо и други възпалителни заболявания.

Ушите се почистват сами по естествен начин, природата е предвидила всичко. По време на дъвченето движенията на долната челюст карат ушната кал да излезе от ухото. За добрата хигиена просто измийте добре ушите по време на къпане.

Много родители се чудят как да почистят ушите на малко дете. Важно е да не пъхате клечките за уши дълбоко и да не ги чистите напълно. Не е необходимо да лишавате ушите на детето от естествена бариера срещу бактерии, това може повече да навреди на здравето му.

Известен факт: традиционната медицина препоръчва да мажем с ушна кал раничките от херпес, така че да се излекуват по-бързо. И всичко това заради силното антимикробно действие на ушната кал!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе