Първа вечер на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев откри 17-то издание на Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти.

„Това събитие е характерно със своя колорит, защото показва как на една сцена се преплитат различни нации и заедно превръщат Разград в значим културен център. Всяка година нашата цел е да създадем устойчив модел на инициатива, която да привлича интереса не само на местни хора и туристи от България, но да прескочи границите и отзвукът да достигне до най-далечните точки на света“, каза в приветствието си градоначалникът.

YouTube

На събитието присъстваха и зам.-кметовете на Община Разград Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, народният представител Десислава Атанасова, председателят на Общински съвет Разград Надежда Радославова, областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов,  делегациите на двата побратимени града на Разград от Румъния – Кълъраш, начело с кмета на града Даниел Драгулин и официални гости от Слобозия. 

Те участваха в откриване на фотоизложба изложба на журналиста Петър Петров в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, който представи снимки от Панаира през 2017 година. След това пред гостите в залата на галерията проф. Лина Анастасова направи презентация „Утвърждаване и позициониране на бранда на туристическата дестинация“.

Концертът през първата панаирна вечер бе предшестван от дефиле на гостуващите състави от Беларус, Коста Рика, Мексико, Филипини, Черна Гора и разградските участници от ДТА „Лудогорче” при Капански ансамбъл Разград,  ДТС „Капанче” и средношколска танцова формация при НЧ „Напредък 1901.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе