Двама се сбиха в Шуменско, единият е починал

Стара свада между съселяни е завършила със смъртта на 72-годишен от шуменското село Зайчино ореше, съобщиха от областната полиция.

Първоначалното разследване по „горещи следи“ е продължило около 24 часа, преди да се стигне до следите на предполагаемия извършител.

YouTube

Криминалистите от районното в Нови пазар и колегите им от областната дирекция в Шумен са действали съвместно, а действията по разследването са проведени под ръководството на прокуратурата.

Всичко е започнало с това, че малко след 21.30 ч. на 24 юли дежурен диспечер е приел съобщение за починал мъж в ожънат житен блок в землището на село Зайчино ореше. Изпратени били екипи на спешна помощ и полиция. Медиците могли само да констатират смъртта на 72-годишния К.И. от Зайчино ореше.

Разплитането на случая започнало след извършената от съдебен лекар аутопсия, по време на която станало ясно, че починалият е с тежка гръдна травма, счупени десет ребра вляво, шест ребра вдясно, счупена дясна ключица, хеми- и пневмоторакс, множество кръвонасядания и контузии в горните и долни крайници.

Случаят е докладван на компетентната прокуратура и на окръжния прокурор, който предприел съответните действия за промяна на подсъдността. Криминалисти от областната дирекция в Шумен и РУ- Нови пазар са извършили редица процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на тежкото престъпление, които дали резултат. Малко след 22.00 ч. на 25 юли като съпричастен към извършеното убийство бил задържан Г.Р., на 44г., също от село Зайчино ореше.

Изяснено било, че между двамата мъже съществувала стара свада. Вечерта на 24 юли се срещнали в землището на селото, и между тях възникнал спор. По-младият нанесъл множество удари по тялото на 72-годишния, след което си тръгнал.

Иззети са веществени доказателства, които имат отношение към извършеното престъпление. Задържаният е криминално проявен с кражби. Задържан е за срок до 24 часа в районното в Нови пазар. По-късно, с прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа до довеждането му пред съда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе