Проведе се 17-ти пореден Общински плувен празник в Разград

На 27 юли на басейн „Мимоза“ се проведе 17-ти пореден Общински плувен празник, посветен на 181 та годишнина от рождението на Васил Левски.

Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, тази година имаше и международно участие.

YouTube

За медали с образа на Апостола се надпреварваха 40 плувци, някои плуваха в два стила и в две възрасти. Тази година интересът бе повишен, тъй като за пръв път в състезанието участваха деца от САЩ с български корен – възпитаници на училище за български език и култура „Христо Ботев-Академи“ Вашингтон. В състезанието участваха бащата на три деца, участници в плуването от Вашингтон Марк Лундбланд, както и специалният гост Калвин Пейдж. Със съдействието на общината тази година всички деца участници получиха тениски с лика на Апостола, значки от ОС на БЧК, както и много лакомства почерпка от директора на американското училище Бойка Попова, която е родена в Разград.

Заместник-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов поздрави от името на кмета д-р Василев децата и техните инструктори Атанас Голешевски и Здравко Душков – инициатор и двигател на проявата. Хасанов изказа благодарност и на организаторите УСК „ОУ Васил Левски“, ОУ „Васил Левски“ град Разград, ОС на БЧК –Разград, ОК за ФВФСТ за отличната организация, на собствениците на басейн „Мимоза“ за свободния вход.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе