Известни дестинации, които да избягваме през летните месеци

Лятото несъмнено е най-популярното време за пътуване. Децата не са на училище, времето е топло и всичко предразполага да потърсим нещо различно от скучното ежедневие. Сега идва въпросът – къде да отидем? Очевидно е, че възможностите са безкрайни, но има някои места, които е добре да избягвате между юни и август, в Азия например в доста топло, а влажността е много висока.

Тогава какво да изберем? От HuffPost се допитват до няколко експерта, които посочват къде да отидете и кои са най-добрите места за лятото.

YouTube

Париж

Лятото е висок сезон за френската столица, а това значи скъпи хотелски стаи, хиляди туристи и абсурдно дълги опашки за музеите. Март и октомври са по-добрите месеци да отидете там, макар и времето да е малко по-хладно. Ако търсите лято с европейски блясък, изкуство и култура през лятото, изберете Виена.

Тайланд

Летните месеци в Тайланд са много непостоянни, може да има дни, в които не спира да вали, а влагата е убийствена. Островите Ко Фи Фи, Ко Тао и Пукет са много популярни туристически дестинации, но са най-лошия избор през тези месеци. Известно е, че е зимата е сезонът за посещение, затова, ако искате да отидете там, изберете дати между декември и март.

Ибиса

Ако пътувате с деца и търсите спокоен плаж, южната част на Ибиса не е добър избор. По-добре идете през май или септември. Ще имате хубаво време и плажове само за себе си.

Южна Африка

Там е лято, когато при нас е зима, затова, ако планирате посещение, имайте това предвид.
Всяка от тях си заслужава да бъде посетена.

Венеция

Това е много лош избор, защото е претъпкано. Изберете посещение след септември, когато е по-спокойно и ще имате каналите за себе си. Същото важи до голяма степен и за останалата част на Италия.

Маями

Ако търсите плаж и море, може би мисълта за Маями е много привлекателна. Имайте предвид, че водата е малко студена тогава. Изберете Пуерто Рико, където ще намерите прекрасни плажове и карибски бриз.

Шотландските върхове

Ако планирате лятна ваканция тук, уверете се, че сте подготвени. Слънцето е оста силно през юли и август, така че ще трябва да имате подходящи слънцезащитни продукти и да носите репеленти, отблъскващи насекоми, за да избегнете ухапвания. Септември или октомври са по-подходящи за посещение.

Севиля

Очарованието на Андалусия е добре известно по целия свят. Страстните танци на фламенко, тапас и топлите слънчеви дни са основните фактори, които привличат хората да посетят Севиля, съблазнителната столица на Андалусия. Нещо повече, Севиля предлага архитектура, атмосфера, красива природа и екзотично излъчване. Но за да усетите всичко това, по-добре я посетете през пролетта или есента.

Източник: Profit.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе