Областният управител връчи сертификати на участници в проекта „Ученически практики“

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи сертификати на ученици от икономическите специалности в ПГИ“Робер Шуман“-Разград, които са участвали в проекта на Министерството на образованието и науката „Ученически практики“.

Церемонията се проведе в зала 712 на Областна администрация-Разград. На нея присъстваха представители на деветимата работодатели, в чиито фирми и институции бяха на стаж общо 19 единадесетокласници, координаторът на проекта в ПГИ Доцка Стефанова, учители от училището.

YouTube

Директорът на училището инж. Христина Панчева благодари на работодателите, че са се отзовали на поканата да участват в проекта, по който от месец май до днес учениците са отработили по 240 часа. По думите й той е изключително полезен за учениците, които са видели в реална среда както представлява професията, която учат. „Това е пътят за образованието и икономиката в България, да се произвеждат специалисти, които учат в реална среда“ – категоричен бе Областният управител Гюнай Хюсмен. Той поздрави младите хора за избора на специалности, в които да се развиват, призова ги след завършване на висшето си образование да работят за развитието на Област Разград.

Той връчи лично сертификатите на две от ученичките, които стажуваха в Областна администрация-Разград. Весиле Ахмедова с наставник главен експерт Анелия Чутуркова се обучава в сферата на „Човешки ресурси“, а Сезен Даудова с наставник главен експерт Светлин Симеонов – в областта на „Регионалното развитие“. На двете момичета г-н Хюсмен подари и рекламни тефтери и химикали на Областна администрация.

Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Разград Елка Драмалиева връчи сертификатите на две ученички, които са били на стаж в община Разград, тя също изрази подкрепата си за проекта, който е взаимнополезен и за учениците, и за институциите, в които те стажуват. Останалите сертификати бяха връчени от представители на фирмите: „Хелп инженеринг“ООД, „Дансия 1“, „Римеса одит“ООД, „Минкова консулт“ЕООД, „Екоал“ООД, „Калчев финанс“ЕООД, „112 БГ“ООД. В „Екоал“ стажантите са били трима, в останалите фирми – по двама.
В ПГИ“Робер Шуман“ общо 36 ученика участваха в проекта „Ученически практики“ – 17 от специалностите в сферата на общественото хранене и 19 – от икономическите специалности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе