Снощи откриха демонстрационен парк с над 160 вида растителност

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров бяха гости на откриването на демонстрационния парк на декоративния разсадник „Агроспектър 2000”ООД снощи.

Г-н Хюсмен поздрави управителя на фирмата Божинел Христов за райското кътче, което е създал, и заедно с него преряза лентата на малката ботаническа градина в местността „Боаза” край Разград.

YouTube

На площ от 4 дка са засадени над 60 вида дървета и над 100 вида храсти. Достъпът до парка е свободен, всеки може да дойде да види как се развиват различните видове растителност. Мястото е подходящо за запознаване на деца с това как се отглеждат дървета и цветя. Според Божинел Христов, който е и председател на Асоциацията на професионалните озеленители в България, това са важни знания и умения за подрастващите в глобалния свят на климатични изменения.

Двама талантливи разградски изпълнители – Даяна Гиргинова и Павел Матеев – бяха част от музикалната програма на градинското парти, в чието начало бе открит демонстрационният парк.
Сред гостите на събитието бяха: председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, общински съветници, бизнес партньори и приятели на управителя на фирмата Божинел Христов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе