Започва акция за Гражданска отговорност

Акцията е от днес до 12 август. Ще се проверява и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”

Специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя стартира днес в цялата страна, съобщават от Главна дирекция “Национална полиция”. Акцията се провежда на територията на всички европейски държави членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL и ще продължи до 12 август т.г.

YouTube

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.

Статистиката сочи, че през 2017 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да е заема най-голям дял в пътно-транспортните инциденти по вина на водачите. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе