Община Разград не носи отговорност за боклуците във входа на бул. България

По повод създадено напрежение във Facebook групата Кауза Разград, по случай зариването на блок в центъра на град Разград с боклуци от „наемател“ на ателие във вход В на бул. България №7 от общината съобщават, че имотът не е тяхна собственост.

От изнесената информация в снимки, видеозаписи и коментари, многократно се споменава, че Общината има задължения да почисти входа и общите части, в които са натрупани отпадъци  от един от собствениците на частен имот във входа. От общината държат да подчертаят, че притежават апартамент в същия вход, но въпросната таванска стая е собственост на обитателя й. По закона за етажната собственост проблемът трябва да бъде решен на общо събрание на собствениците на жилищата във входа, в което вземат участие и експерти от общинската администрация.

YouTube

„Не може при проблеми в етажна собственост да се вменява вина на общинска администрация и да се уронва авторитета й“, споделят още от Общината.

„Считаме, че някои от  коментарите имат клеветнически характер и съответно подлежат на наказателна отговорност“, завършва официалното становище на институцията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе