Непълнолетни вандалстват в Завет

На 09.08.2018 г. около 04:15 часа на тел. 112 е подаден сигнал от Х.Р. на 44 години от с. Веселец за кражба в магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Завет, собственост на «Завет агро» ООД – гр. Завет.

На място е установено, че е направен опит да се проникне в хранителния магазин, като е повредено стъклото на вратата с камък и има механични увреждания по секретния патрон на желязната врата, водеща към магазина, вследствие на което се е задействала сигнално – охранителната техика. След проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия, като извършители на деянието са установени непълнолетните М.Г. на 14 години от гр. Мездра, А.Й. на 16 години гр. Бургас и М.А. на 17 години от гр. Сливен, и тримата ученици във ВУИ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Завет. Същите по-рано вечерта са нанесли удари с ритници и юмруци на Л.С., работещ като параджия във ВУИ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Завет и са избягали от територията на интерната. Употребили са алкохол в бистро „Нери“ в гр. Завет, след което са направили опит да извършат кражба на пари и цигари от посочения магазин.

YouTube

По случая е образувано досъдебно производство на основание чл.195, ал.1, т.3 и т. 4, във вр. с чл. 194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК и досъдебно производство на основание чл. 131, ал.1, т.12 от НК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе