Хеликоптер ще ни дебне по пътя за Варна

Вниманието на силите на реда ще е насочено към агресивните водачи, онези, които се движат на близка дистанция и с превишена скорост.

Засилен полицейски контрол по основните пътни направления на страната започва от днес. Вниманието на силите на реда ще е насочено към агресивните водачи, онези, които се движат на близка дистанция и с превишена скорост.

YouTube

Контролът, освен с традиционните технически средства – камери и уреди за измерване наличието на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози, ще се осъществява и с хеликоптер на Главна дирекция „Гранична полиция“.

„Машината ще облита основните направления към морските курорти. Оборудвана е с камера с голяма разделителна способност, която ще следи трафика. Към полицейските патрули, дислоцирани по пътищата, ще бъде подавана информация както за недобросъвестни водачи, така и за евентуални затруднения по пътя заради инциденти с оглед отклоняване на движението по обходни маршрути. Служителите, които осъществяват контрол на място, ще правят проверки за редовността на документите на водачите, дали са употребили алкохол или наркотични вещества. Представители на сектор КОС ще бъдат част от екипите и ще следят за наличие на оръжие и боеприпаси“, съобщи главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“ в Главната дирекция „Национална полиция“.

Успешно приключи първата част от проведената специализирана операция за контрол по основните пътища, съобщават от МВР. От старта й вчера сутринта до 20 часа вечерта няма регистриран нито един тежък инцидент.

В рамките на операцията екипите са проверили 231 моторни превозни средства и 316 водачи и пътници.

Констатирани са общо 614 нарушения, като най-голям е броят на тези за скорост – 512.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе