Световната купа по волейбол ще гостува в Разград на 18 август

Най-желаният волейболен трофей ще бъде показан в Разград на 18 август, преди най-големите звезди на световния волейбол да влязат в битка за него от 9 до 30 септември. Жителите на Разград ще имат шанса да се докоснат до купата за шампиона от световното първенство за мъже благодарение на специалния „Трофи тур“, организиран от Българската федерация по волейбол и партньора й Лидл България. От 18.00 до 20.00 часа пред Общински културен център всеки желаещ ще може да си направи снимка с ценния трофей. Благодарение на активността и подкрепата от Община Разград ще е сред няколкото български града, чиито жители имат възможността да видят златната купа.

Освен в българските градове домакини на световното първенство – София, Варна и Русе, трофеят ще посети още Добрич, Шумен, Велико Търново и Бургас. На 25 август златният „Трофи тур“ завършва с голямо събитие в центъра на София.
Символичното начало на тура бе дадено именно от столицата. Първият човек, който вдигна символично световната купа в „Арена Армеец“, беше единственият българин, приет във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов.

YouTube

Официалното представяне на световната купа се състоя на самото волейболно игрище в „Арена Армеец“, където ще се проведат и част от битките за трофея през септември. Единственият път, в който България бе домакин на световно първенство по волейбол за мъже до момента, беше през 1970 г., а именно Димитър Златанов бе сред лидерите на българския национален отбор, стигнал до сребърните медали. 48 години по-късно златната купа тръгна от ръцете на легендарния ни волейболист на национално турне към ръцете на волейболните фенове в България. Присъствието на световната купа предизвика истински фурор в Русе по време на цветния карнавал на града, а хиляди русенци се снимаха с трофея. Битки, водещи към него, ще се водят от 12 до 18 септември в местната „Арена Монбат“. В Русе ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.
Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе