Пострадалите от „черния“ автобус на магистрала Тракия може да не получат обезщетения

Близките на жертвите и пострадалите в жестоката катастрофа с автобус на магистрала „Тракия“ най-вероятно ще имат трудности да получат обезщетенията си от застрахователното дружество. Причината е, че автомобилът, причинил катастрофата, е със застраховка „Гражданска отговорност“ във фалиралата компания „Олимпик“.

Трагедията стана на 13 април. Тогава пътнически автобус се обърна на автомагистрала „Тракия“ в района на Вакарел. При инцидента на място загинаха 6 души и 22 души бяха ранени. 29-годишната шофьорка на автомобила, засякъл автобуса – Цвета Таскова, бе обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост след катастрофата. В края на април тя бе освободена под гаранция, като все още се води разследване по случая.

YouTube

„При ПТП с две превозни средства има три варианта за търсене на отговорност – от застрахователя на лекия автомобил, от застрахователя на автобуса или от двете компании при установяване на съвината“, обяснява председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров пред Mediapool. Според него отговорният застраховател ще се определи след като станат ясни резултатите от разследването.Тодоров поясни още, че Обезпечителният фонд към гаранционния фонд трябва да обезщетенията на хората по силата на полици, сключени с „Олимпик“, а не те да се препращат към кипърския гаранционен фонд.

Източник: Novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе