„КОГА“ отвори клуб, кани граждани с инициативи и жалби

Гражданското сдружение „КОГА“, което стартира дейността си миналото лято, отвори клуб, в който кани гражданите с инициативи за развитието на Разград, да споделят вижданията си. Офисът на сдружението е на партерния етаж на бизнесцентъра на улица „ Цар Асен“ 10.

Идеята е активните хора, които имат идеи за развитието на местната общност да ги споделят и заедно да търсим решение за реализацията им. В офиса са добре дошли и граждани, които искат да споделят проблеми, свързани с живота и управлението на Разград и общината.

YouTube

„КОГА“ започна дебата за връзката между властта и хората още през есента на миналата година. Членовете на сдружението застанаха зад идеята, че Разград се нуждае от общински омбудсман, който да помага на гражданите, които имат проблеми и се нуждаят от посредничество, за да се свържат с местната администрация и да търсят пътища за решавнето им. Беше организирана среща с обществения посредник на Шумен Иван Капралов, за да се проучат дбрите практики в съседната общна, които и гражданите, и местната управа там оценяват като много ефективни.

Идеята за управление, което е да по-близо до хората, да е прозрачно и насочено към обикновения гражданин , не срещна подкрепа от общинската власт в Разград и идеята на сдружението остана нереализирана.

В „КОГА“ обаче считаме, че гражданите на Разград имат нужда от медиация и посредничество, когато им е трудно сами да получат отговор или съдействие от кметската управа, по важни за тях въпроси и проблеми. Затова експерти в различни области, които активно работят в сдружението, доброволно ще оказват помощ на хората, когато те имат въпроси или жалби към властта.

В „КОГА“ членуват и общински съветници, които ще дадат публичност на въпросите на гражданите, когато е нужно проблеми да местната общност да бъдат решавани административно или с актове на местната власт.

В клуба на „КОГА“ очакваме всеки, който има идея, въпрос, молба или предложение, свързано с развитието на местната общност. Надяваме се той да стане място за срещи, дебати и генериране на полезни и ефективни идеи за подобряване на обществените процеси в града.

Страницата ни във фейсбук: „Мисия Заедно за Разград” и тази на групата на Сдружение „КОГА” продължават да са отворени за дискусии в социалните мрежи..

Така в контакт с хората лице в лице или чрез on line връзка по всяко време, ще можем заедно да търсим, намираме и реализираме идеи и решения, които са полезни за Разград и неговите жители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе