Областният управител посети две социални услуги в Исперих

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен посети днес две социални услуги в Исперих. Придружаваха го заместник-кметът на община Исперих Айджан Бейтула и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” в община Исперих Исмаил Айдън.

В Комплекса за социални услуги за деца и семейства „Лудогорие” се извършват общо 6 социални услуги, от тях се ползват близо 50 деца от 1 до 12 клас – разказа директорът Иванина Недкова. Г-н Хюсмен се срещна с децата, които в момента бяха в сградата, те споделиха, че са доволни от условията и от грижата, която се полага за тях, разказаха, че наскоро са се завърнали от петдневна почивка на море в курортен комплекс „Албена”.

YouTube

Предстои подготовката им за новата учебна година, това става със средства от делегирания бюджет. Областният управител предостави 36 кутии пастели, моливи и водни бои за по-малките ученици, които посещават социалните услуги. За по-големите и най-вече за момчетата, на които през тази учебна година предстои абитуриентски бал, г-н Хюсмен предостави на ръководството на комплекса 4 костюма и 7 сака.

При добри условия живеят и потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Исперих, а за тях се полага професионална грижа – установи Областният управител. 13 са потребителите на Центъра, за тях са осигурени съвременни методи за терапия и особено при децата, преместени от други социални институции, се забелязват сериозни подобрения във физическото състояние – разказа директорът Нермин Арифова. За трима от младежите в Центъра г-н Хюсмен предостави костюми.

Областният управител поздрави работещите и в двете социални услуги, заяви, че оценява тежестта на техния труд. Той увери, че държавата няма да остави хората в неравностойно положение в изолация и ще продължи да подобрява условията, в които са полагат грижи за тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе