Юноша на Лудогорец с повиквателна за националния отбор

© ludogorets.com

Школата на Лудогорец получи поредното си голямо признание. Едно от лицата на футболната академия – Светослав Ковачев, бе повикан в мъжкия национален отбор за мачовете от Лигата на нациите срещу Словения и Норвегия на 6 и 9 септември 2018 г. Той е част от група от 23 футболисти, които ще стартират двубоите от новосформирания европейски турнир, който може да класира България на Евро 2020.

Талантливият полузащитник е играл в няколко възрастови формации в школата на клуба, като има 54 мача за Лудогорец II и 10 мача за представителния тим. От началото на настоящия сезон Ковачев играе под наем в Дунав (Русе), където е твърд титуляр.

YouTube

Талантливият халф е повикан в мъжкия национален отбор за първи път, но участието му в мачове с екипа на държавния тим не е новост. През последните три години Ковачев има 3 мача за България U17, 15 мача за тима U19 и 1 двубой за младежкия национален тим U21.

Светослав Ковачев не е единственият футболист на Лудогорец, който ще играе за България в първите срещи от Лигата на нациите. В разширения състав на държавния тим попадна и Антон Недялков, привлечен през лятото от американския Далас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе