Започва кинофестивала във Венеция

Във Венеция се открива 75-тото издание на най-стария кинофестивал в света, който ще продължи до 8 септември, предадоха световните агенции.

Председател на журито тази година ще бъде мексиканският режисьор Гийермо дел Торо. Фестивалът ще бъде открит с прожекция на филма „Първият човек“ на американския режисьор Деймиън Шазел. Главната роля в биографичната продукция за Нийл Армстронг – първият човек, стъпил на Луната, е поверена на канадския актьор Райън Гослинг. В основната конкурсна програма на фестивала са включени 21 филма. Британската актриса Ванеса Редгрейв и канадският режисьор Дейвид Кроненбърг ще бъдат почетени с награда „Златен лъв“ за цялостно творчество.

YouTube

Най-очакваната знаменитост на червения килим е колоритната американска певица Лейди Гага. Тя играе главната роля в режисьорския дебют на актьора Брадли Купър с римейка на класиката „Роди се звезда“.

Кинофестът ще бъде закрит с още една биографична лента /“Driven“/ /Задвижен/ на британския режисьор Ник Хам за възхода и падението на американския автомобилен конструктор Джон Делориън.

Първият кинофестивал във Венеция е през август 1932 година, припомнят агенциите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе