Областният управител посети село Севар, където се подменя елмрежата заради проблеми с ниско напрежение

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен посети днес село Севар, община Кубрат.

След оплакване на жители на населеното място от ниско напрежение на елмрежата в част от селото г-н Хюсмен разговаря с управителя на „Електроразпределение Север“ Момчил Андреев с настояване проблемът да бъде решен. Служители на дружеството са обследвали района и са установили, че е необходима подмяна на един от четирите трафопоста в Севар, както и на цялата елмрежа в участъка, където досега е подавано ниско напрежение.

YouTube

Дейността е възложена на фирма-подизпълнител, която е стартирала работа на 17 август, срокът за приключване е 14 септември. Извършва се подмяна на 2000 метра проводници, поставени са 30 нови стълба и се прехвърлят таблата и абонатите на улиците: „Цар Симеон“, „Камчия“, „Цар Самуил“, „Хан Аспарух“, „Хан Омуртаг“, „Тервел“, „Цар Иван-Асен“.

С подмяната на елинсталацията се подобрява обслужването на битовите абонати, също и на две заведения и три магазина в района, както и на потребителите на Домашния социален патронаж, чиято сграда също се намира в този район – обясни кметът Сузана Солакова.

Впечатлени от факта, че след като години наред са поставяли проблема си, Областният управител лично е поел и изпълнил ангажимент за решаването му, местните хора изказаха своята благодарност към г-н Хюсмен. Те обаче споделиха, че заради ремонта често им спира токът. „Този дискомфорт е временен и след подмяната на елмрежата вече няма да имате проблеми с ниско напрежение“ – обясни Областният управител Гюнай Хюсмен.

С кмета и с други жители на населеното място г-н Хюсмен обсъди и други проблеми на селото, свързани най-вече със сметосъбирането.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе